Sunday, December 4, 2016

Äri Eesti moodi: netilelevisiooni asutamine

Sellise teksti leidsin ka, kirja pandud pärast seda, kui Kanal 8 oli pankrotti läinud ja osad sellega seotud inimesed tahtsid asjaga kuidagi jätkata. Olen muutnud nimesid ja muid detaile, peale mõne, et kaitsta osaliste identiteeti.

Niisiis: loodava produktsioonifirma avakoosolekul, nagu mingi USA indiekomöödia.
Mingi endine kinnisvaraärimees, tuntud kinnisvarafirma asutaja on saanud mingilt põhjajoonud advokaadilt enda kätte vanalinna maja. Kinnisvaratüübil on koljutraumast , joomatsüklitest ja kokaiinist ajukahjustus (ta räägib oma läbielamistest mulle isiklikult) ---ja tahab positiivset energiat maailma tuua. Lähemalt: teha televisiooni ... See maja on renditud vähemalt aastaks noorte kätte, kes seal juba on hakanud pidusid korraldama. Pinksiklubi -- uus peopaik, mida haldab Diletantide Avangardi korraldaja Vootele Vaher, kes varem korraldas oma pidusid Polymeris. Vootele domineerib koosolekul. Ta räägib, et tahab teha reality-t pealkirjaga "Tankist otsib mantlipärijat". Lisaks on pilves olekuga IT-poiss rastapatsidega. Ja vana tuttav Tallinna TV-st, Mark. Mark on peente näojoontega ja peene kondiga endine diiler, nüüd rohkem operaator. Mäletan, kuidas käisime Margiga koos võttel Lõuna-Eestis ja ta kurtis, et pikast alkoholi-ja narkotarbimisest on tal maksakahjustus. Veel on üks vaikne monteerija ja üks vaikne operaator, kes samuti Kanal 8 jaoks töötasid. Tehnikasaate Teodor, kes pärast koosolekut Sally selga masseerib --- juba Kanal 8 Kadrioru stuudios võis teda kontorinaisi sõna otseses mõttes masseerimas näha... Vanem kibestunud olekuga naisterahvas, kellel puuduvad minu arust esihambad. Väidetavalt tegeleb müügiga. Helimees Heino, kes nüüd töötab teatris ja mossitab ning pööritab avalikult silmi, nähes koosolekul toimuvat kaost. Sallymainib uhkusega K-d. Kah operaator ja tuntud narkoeksperimentaator. Vootele hakkab naerma. K suhtlevat viimasel ajal seentega. Sally kinnitab, et K on normaalne inimene. Vootele ei jää vastust võlgu: "Muidugi normaalne inimene! See, kes seentega suhtleb, ongi normaalne! Ta räägib nüüd, et iga inimese ajus on mingi protsent seent!"
Sirvin koosoleku ajal, mille käigus Sallyüha heitunum välja näeb, kontorist leitud raamatuid. Evelyn Ilvese kokaraamat. Sisekujundusõpik. Maagia käsiraamat.
Ega midagi ei otsustatagi. Peale selle, et Youtube`i kanal tuleks luua, sihtasutus samuti, reklaami müüa, sponsoreid leida ja saateid teha.
Meenub, et Kanal 8 kommunikatsioonijuht helistas mulle mõned päevad tagasi ja lubas, et kanalit näeb 1. veebruarist Elioni kaudu. Samuti kutsus produtsentide koosolekule. Kanal 8 omanikering ei tundugi äkki enam nii lootusetu kamp...
Saabub K ja tuleb otse minu juurde. Ta silmis on hullu pilk. K-l on idee: kas Kanal 8 saamata töötasu eest kohtusse kaevata või siis varastada selle tehnika ning maha müüa.
Koosolek lõppeb vaikselt.
Sally kurdab, et midagi oli vist valesti, ta nina on kinni. See tähendavat alati negatiivsust kellegi poolt. Mary on äärmiselt New Age.


Kinnisvaraärikas, 40-aastane mees, kes mõjub vanemana, räägib, kuidas istus mingikl peol kanepit suitsetavate ning tablette söövate noorte hulgas --- ja tundis, et see on just see energia ja see pilt, mida ta maailmale sellest majast edastada tahab. Ta teeb veel selle asja ära, kustutab oma karmavõla, mis seisneb inimeste koduta jätmises kinnisvaraäri käigus (ta oli läinud prügivedajana tööle pärast kinnisvaraäri saadud ilmutuse käigus ning näinud oma kliente massiliselt prügimäel toimetamas) --- ja läheb siis soojale maale elama. Ta räägib, et osa inimesi on hundid ja osa koerad. Tema tundvat kohe hundid ära, ja Eestis olevat neid ainult kaks. Ta mainib tuntud endise allmaaliidri nime. Samuti kurdab ta, et rikkad mehed joovat end siin surnuks. Et maja omanikust advokaat olevat joonud koos oma naisega. See naine on surnud, advokaadil lõhkes peas veresoon ja ta on nüüd invaliid.
Aga on see maja, need ideed ja tahe tuua maailma head energiat...

No comments:

Post a Comment