Monday, February 13, 2017

Küpsiseparadiis 2 ehk Maskid ja maskotid

Depressioon
narko
petisest vägivaldne mees
alkoholism
blogijakarjäär
võlad
alkoholism
käestläinud teismeline tütar
rutiin
identiteedikriis
üksindus
alkoholism
esoteerikalaagrid
gurud
tõusiklus
käsimüük
netipettused
must maagia
poliitiline karjerism
üksikemadus
usk poolvääriskividesse
veel üks petisest vägivaldne mees
rasked haigused
prostitutsioon
paranoiateooriad
alaealise rasedus
arvatav algav dementsus
ja veel kord -- alkoholism

Need on probleemid, millega Kerttu Rakke uue raamatu, mis on järjeks 8 a tagasi välja antud "Küpsiseparadiisile ehk kaksteist kuud", tegelased kokku puutuvad. Usun, et aktuaalsete teemade ülesnoppimine ning nende oma kangelannade (kõik mõlema raamatu peategelased on naised) ellu põimimine on Rakke kui kirjaniku kõige tugevam külg. Ilma selle oskuseta poleks ta saanud seitse aastat Eesti üht edukaimat seebiseriaali "Kodu keset linna" kirjutada. Samuti võimeta kirjutada need tegelaste lood omavahel kokkuseotuks tervikuks.
Samas on raamatut lugedes kuidagi tunda, et kirjandus kui selline ei motiveeri autorit enam nii palju kui varem. Esimene "Küpsiseparadiis" oli kuidagi veenvam, kaasahaaravam, läbimõeldum ja-kirjutatum. Järg hakkab tööle umbes poole peal -- täpselt nagu film "November". Tegelased jätkavad oma eludega 8 aastat hiljem, samas tundub, et raamatu esimeses osas oli põnevusega jälgitavaid lugusid rohkem ning need lood viisid kuhugi välja rohkem kui nüüd.
Samas on tegemist ikkagi Eesti naistekazhanri kahtlemata säravaima esindajaga; ainsaga, kes siin valdab "Seksi ja linna" stiilis lugude jutustamist.
Seega ikkagi kindel lugemissoovitus.
Esialgu saadaval e-raamatuna ning märtsi algusest ka "päris raamatuna".


No comments:

Post a Comment